Contact eliberare certificate origine 0722 303 484 e-mail: dorina.ionita@ccib.ro

Formular avizare prealabilă în vederea eliberării certificatelor de origine

UTIL Eliberarea certificatului se face pe loc după verificarea documentelor și plata taxei.

Expeditor Numele exportatorului din România Adresa sediului exportatorului din România Codul fiscal al exportatorului din România Adresa dumneavoastră de e-mail Adresa dumneavoastră de e-mail
Destinatar Numele importatorului din străinătate Adresa sediului destinatarului din străinătate
Ţara de origine – pentru mărfuri provenite din Uniunea Europeană se completează ”Uniunea Europeana” sau direct statul-membru din care provine marfa. Pentru mărfuri provenite din ţări care nu sunt membre ale Uniunii Europene se completează numele ţării de origine. Nu sunt admise abrevierile. Detalii privind transportul – nu este obligatoriu de completat, dar se recomandă în vederea unei mai rapide identificări a mărfurilor modul de transport utilizat (maritim, aerian, rutier etc.). Observaţii – rămâne, în mod obişnuit, necompletată. Se pot inscrie informatii de tipul: nr. invoice, nr. contract finantare etc.
Descrierea mărfii
Fișiere atașate

Încărcare fișiere

Extensii de fișier permise:
jpg, jpeg, bmp, gif, png, pdf, doc, docx, xls, xlsx
Dimensiunea maximă a unui fișier: 4Mb

Fișiere de încărcat

Pentru exportul românesc

  • Cererea (tipizat)
  • Declaraţia de origine
  • Factura externă
  • Certificatul de înregistrare a firmei la Registrul Comerţului
  • Acreditivul şi/sau contractul
  • Împuternicirea/delegaţia
  • Alte documente care să ateste originea: certificat de origine străin, declaraţie vamală, fişa tehnologică a produsului etc

Procedură

Vă rugăm să completați formularul alăturat cu date reale și să atașati materialele solicitate. Formularul de avizare prealabilă permite Camerei de Comerț a Municipiului București să pregătească certificatul urmând să fie finalizat în momentul în care intră în posesia actelor necesare în original și este confirmată plata taxei aferente.

Vă amintim că dacă deveniți membru al Camerei de Comerț București beneficiați de prețuri foarte bune pentru eliberarea certificatelor de origine a mărfurilor.

* Prețurile nu conțin TVA.

 

Dacă sunteți membru al Camerei de Comerț și Industrie Bucureți beneficiați de reduceri substanțiale pentru eliberarea certificatelor de origine.
Vedeți avantajele (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICITATE Akcenta